sokratens redaktion

Christina Reslegård
Chefredaktör

Åren går fort och nu har jag redan ganska många år varit redaktör för Sokraten. Min ingång var som korrekturläsare men nu har uppdraget vuxit. Tillsammans med övriga redaktionen sätter jag ihop material som kommer in, erbjuder böcker för recension, skriver något kortare själv och försöker se till att tidningen kommer ut enligt utgivningsplanen. Ibland går det bra och ibland går det mindre bra.

Roligt är det och det är samma tillfredsställelse varje gång när tidningen gått iväg och landat hos medlemmarna. Bråttom blir det också alltid på slutet inför varje utgivningsdatum men det brukar reda ut sig.    

Mitt namn är Christina Reslegård och jag bor sedan många år i utkanten av Östersund. Jag jobbar i primärvården sedan många år men har en bakgrund inom specialistpsykiatri och socialpsykiatri. Min legitimationsutbildning från Umeå universitet har kognitiv inriktning och jag blev färdig psykoterapeut 2010. Mitt grundyrke är specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård. Jag tänker gå i pension i början av hösten och ser fram emot att få tid till diverse andra projekt. Sokraten vill jag dock behålla ytterligare en tid.

Linus Olsson Collentine
Redaktör

Jag är en göteborgsutbildad legitimerad psykolog, som har arbetat på vårdcentral men också driver eget företag.

Jobb och att tjäna pengar har aldrig varit det som driver mig, utan det handlar främst om nyfikenhet, att lära mig, utmanas och uppleva att jag bidrar till en bättre värld. Så vid sidan om betalande jobb så brukar jag alltid ha annat som jag gör. Text och läsande har funnits med mig sedan jag var liten parvel. Senaste halvdussinet år har jag haft som mål att i snitt läsa en bok i veckan. Det brukar vara en eklektisk blandning av terapilitteratur, allmän populärvetenskap, skönlitteratur, biografier och poesi.

Jag tror jag var sex år gammal när jag första gången kände att jag ville bli en sån som skriver. Men det är först nyligen som jag börjat göra något åt saken.

Pia Mariana Lucic
Redaktör

Man blir aldrig för gammal för att lära sig nya saker, sa min morfar till mig för länge sedan. Det är visdomsord som jag tagit fasta på: Efter ett par decennier i kommunikationsbranschen läser jag nu på Psykologprogrammet vid Göteborgs Universitet.

I min jakt efter mer information om KBT snubblade jag en dag över en annons om att Sokraten sökte en redaktör och efter att ha träffat Christina och Linus under föreningens årskonferens är jag nu en i redaktionsgänget!